Συμμετοχή σε διεθνές εργαστήριο του έργου: Cross Border Agrifood Incubators, Acronym : «Incuba» & mis : 5003241

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : CROSS BORDER AGRIFOOD INCUBATORS , ACRONYM : «INCUBA» & MIS : 5003241

68_F1969087520.jpg

 

Στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος (INTERREG V-A) GREECE-ITALY (EL-IT) 2014 -2020 , το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (85%) και από Εθνικούς Πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (15%).

Το Επιμελητήριο Ηλείας, μέσω της υπεύθυνης και στοχευμένης υλοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων σχετικών με την αγροδιατροφή, καθώς και τη συνεργασία και τη δικτύωση με ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς που επικεντρώνονται στις αναδυόμενες υπηρεσίες και καινοτομίες του κλάδου , προάγει δεξιότητες που θα συνεισφέρουν στην ανάπτυξη επιχειρηματικών προοπτικών ιδίως στους νέους και τις νέες του τόπου μαςπροσαρμοσμένες στις επικρατούσες σύγχρονες συνθήκες, ώστε να δημιουργήσουν εστίες καινοτομίας που θα ενισχύσουν την επίτευξη των στόχων τους .

Σε αυτό το πλαίσιο, το Επιμελητήριο Ηλείας θα δώσει τη δυνατότητα σε νέους ανέργους να δραστηριοποιηθούν στον ευρύτερο αγροδιατροφικό τομέα της περιοχής και να αποκτήσουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στην παραγωγική διαδικασία, συμμετέχοντας σε ένα ευρύτερο δίκτυο αγροδιατροφικής σύμπραξης, όπου και θα επωφεληθούν από τις υπηρεσίες θερμοκοίτισης που θα προσφέρονται στις νεοσύστατες και σύγχρονες εγκαταστάσεις στο ισόγειο του Επιμελητηρίου Ηλείας, μέσω των δράσεων του ευρωπαϊκού προγράμματος «CROSS BORDER AGRIFOOD INCUBATORS» με ακρωνύμιο «INCUBA» του Επιχειρησιακού Προγράμματος INTERREG V-A GREECE-ITALY 2014-2020.

Το έργο INCUBA στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην αναζήτηση και επιλογή καινοτόμων ιδεών, στην εκπαίδευση και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων, στη διασύνδεση με δυνητικούς επενδυτές και στην ανάπτυξη επιχειρηματικών μοντέλων για καινοτόμες ιδέες. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις και τους στόχους του προγράμματος, ανατρέξτε στους ακόλουθους συνδέσμους:

http://incubaproject.eu/el/archiki/ 

https://www.facebook.com/Incuba-121777652554939/

Το Επιμελητήριο Ηλείας, επιθυμώντας να τονώσει, σε μόνιμη βάση, την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση στην περιοχή μας, σας καλεί να παρευρεθείτε στο Διεθνές Εργαστήριο που θα λάβει χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ηλείας (4ος Όροφος), την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και ώρα 17:30, οπότε και θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, αναλυτικά οι δράσεις και οι στόχοι του προγράμματος INCUBA, το μοντέλο λειτουργίας θερμοκοιτίδας, ο στρατηγικός σχεδιασμός και τα βήματα ανάπτυξης των Αγροδιατροφικών Επιχειρήσεων.

H συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Στον επίλογο της εκδήλωσης θα ακολουθήσει διάλογος περί των ιδεών και των προβλημάτων της επιχειρηματικότητας στην αγροδιατροφή .

 

Με τιμή

Νικολούτσος Κωνσταντίνος

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας

Προηγούμενο Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την ενεργοποίηση του μηχανισμού «Ηρακλής» που κατατέθηκε χθες στη Βουλή – Κρατικές εγγυήσεις 12 δισ. ευρώ για μείωση των κόκκινων δανείων
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας